2012. július 27., péntek

Új élet - Jézus Krisztus által



A mindenható, élő Isten, aki teremtette a mennyet, a földet, a tengert, és minden élőlényt, jót tervezett az embernek. Azért alkotta az embert, hogy közösségben legyen vele. Ma is erre vágyik. Ő szabad akarattal teremtette az embert, megengedi, hogy tagadjam a létezését. Mondhatok nemet, vagy mondhatok igent Neki. Emberi lényem kiteljesedése válaszomtól függ.




Isten azt akarja, hogy minden ember megtérjen, és eljusson az igazság ismeretére. Ő szólni akar mindenki szívéhez, de csak a készséges, megalázkodó, Istent kereső ember tudja meghallani. Aki beismeri, hogy lelke nincs megelégülve, fizikai szükségletei be vannak töltve, de mégsem boldog. Pascal írta: Mindenkiben van egy Isten alakú vákum. Ha nem Isten tölti be, valami mással pótoljuk. Ezt nevezi a Biblia bálványnak.
Ha elismerem, hogy eddig a magam akarata szerint éltem, érzéseim, indulataim, kívánságaim szerint, büszkén vagy önző indítékokkal, magamban, pénzemben, tehetségemben, vagy emberekben bízva, és nem vettem figyelembe Isten létezését és törvényeit, - ez az első lépés, hogy közelebb kerüljek Hozzá, és meghalljam hívását. Nem hallható hangon szólít, hanem egy belső érzésen keresztül, vagy emberek által.
  


Azért halljuk nehezen a hívását, mert a bűneink elválasztanak minket a szent Istentől. Születésünktől fogva gonosz, irigy, engedetlen természetünk van. A legnagyobb igyekezettel sem tudunk olyan életet élni, amit Isten elfogadhatónak tart. A bűn büntetése a halál. De úgy szerette Isten az embereket, hogy egyszülött Fiát (Jézust) adta (kereszthalálra),hogy aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Isten ajándéka az örök élet. Ezt kiérdemelni nem tudjuk, de van egy örömhír: hit által lehet a miénk. 

Jézus Krisztus Istennek örökkévaló, isteni természettel rendelkező Fia, aki egy szűztől megszületve emberré lett. Bűntelen életet élt, és keresztre feszíttetett, mint az emberiség bűneiért való önkéntes áldozat. Eltemettetett, és testben feltámadt a harmadik napon. Felment a mennybe, ahonnan vissza fog térni személyesen, dicsőségben, hogy megítélje az élőket és a holtakat. Mindenki, aki megtér a bűneiből, és Jézus áldozatában bízik, elnyeri a bűnbocsánatot és az örök élet ajándékát.


Új élet:  Ha te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy meghalt a te bűneidért is, és megkéred Jézust, hogy legyen az életed Ura, akkor Ő a szívedbe költözik, és örök életed van. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése