2012. október 7., vasárnap

Ne földi kincseket gyűjtsetek, hanem mennyeit!


Ne gyűjtsetek magatoknak pénzt, ékszereket, autót, házakat, értéktárgyakat. Ezek tönkre mennek, ellopják, vagy halálotok után másoké lesz. Ezek csak rövid időre való dolgok.
Gyűjtsetek örök időkre szóló értékeket. Miért?

 Az ember halálakor elveszíti testét, de a lelke az örökkévalóságba fog kerülni, és tudata megmarad. Tudatában kiesés vagy szűkület. A legnagyobb, s pótolhatatlan csapás az embernek az, ha lelkét elveszíti, kárhozatra kerül. Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelke a pokolba fog kerülni? Mit tehet az ember a lelke megmentéséért? Csak a Jézus Krisztusba vetett hit és bizalom mentheti meg a lelkünket. 

Javak gyűjtése 

A legtöbb ember számára az életben az egyik legfontosabb dolog a pénz és az anyagi javak gyűjtögetése. A figyelmünket az anyagi világ felé fordítjuk, hogy aztán időnk és gondolataink erejét ne használjuk másra, mint a földi léten való átvergődésre. A földön gyűjtött pénz és javak azonban nem maradandók. Amikor itt hagyjuk e földi életet, mindent magunk mögött hagyunk, amire korábban annyi időt áldoztunk. Jézus azt tanácsolta: "Gyűjtsetek kincseket a mennyben, ahol az örökre megmarad. Ahol a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is." A mások érdekében tett minden fáradozásunk önmagunknak is hasznára válik. Az istenfélő ember nem mulandó kincseket gyűjtöget, hanem jó cselekedetekben, imában, böjtben oly kincseket halmoz fel Isten előtt, amely örökre javára válik. Minél több időt és energiát fordítunk az anyagi dolgok megszerzésére, annál kevesebb időnk marad embertársainkra, lelki és szellemi fejlődésünkre.

Az Isteni gondviselés 

"Ne aggodalmaskodjatok a ti életetek felől!" (Máté 6,25)  A sok aggodalom eltereli az ember gondolatát Istenről és a saját lelki békéjét és saját egészségét ássa alá. A holnap eseményei, amelyek előttünk nem ismertek Isten előtt nyilvánvalók.
"Keressétek először az Isten országát" és a többi szükséges dolgok mind megadatnak nektek. (Máté 6,33)

 Embertársainkkal való bánásmód 

"Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is azt tegyétek velük!" (Máté 7,12) Amit másokkal cselekszünk, akár jó vagy rossz az - bizonyosan visszaszáll reánk, áldásként vagy átokként. Amit adunk, azt kapjuk vissza. A másokért véghezvitt jó cselekedeteket már ebben az életben is megjutalmazza Isten, szeretetének nagyobb arányú kiárasztása által.


Ne sodródj az árral! 

„Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, a kik azon járnak. Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt.” Máté 7:13-14

Jézus a keskeny ösvénnyel ábrázolta hallgatóinak azt az utat, amellyel az istenfélő ember életét ismertette. A nagy tömeg a széles utat választja, sokan járnak arra, de az út vége kárhozat. Az élethez vezető út kapuja keskeny. Az út, amely a mennybe visz sokkal keskenyebb, semhogy rang és gazdagság elférnének rajta; keskenyebb, semhogy kielégítsük becsvágyunkat és önző énünket. Meredekebb és sziklásabb, semhogy a kényelem rabjai megmászhatnák. Önmegtagadás, munka, türelem, gáncs, a bűnösök ellentmondása volt Krisztus osztályrésze; mindezeket a hívőknek is vállalniuk kell, ha Isten országába akarnak jutni.
A keskeny út egy személy: Jézus Krisztus! Ő az élet és a feltámadás, a vele való élő kapcsolat az örök élet.

Szeretnél örök életet?
 http://www.mennyorszag.eoldal.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése